Hoe het allemaal begon.
Vanaf 2003 werkte ik in het ziekenhuis op de operatiekamer als operatie-assitent. Dit deed ik met veel plezier. Totdat de arbeidsmarkt steeds krapper werd en de werkdruk toenam, er corona kwam en er thuis een crisis ontstond. Uiteindelijk was ik burn out. Mijn lijf trapte op de rem. Ik kon letterlijk niets meer. De was ophangen was eigenlijk al te veel. Na een poosje rust, begon ik met Yin-Yoga om mijn hoofd weer te verbinden met mijn lijf. Ondanks dat ik er zeker baat bij heb gehad en we de crisis thuis ook aan oplossen waren, bleef ik maar last houden van hartkloppingen en druk op mijn borst. Toen ben ik naar een orthomoleculair therapeut gegaan en zij heeft mij echt in de goede richting gekregen. We gingen aan de slag met ondersteuning via vitaminen, mineralen en voeding. Ik besloot om mijn werk als OK assistent op te zeggen want het ging niet meer met mijn lijf.
Ik kreeg in die periode meer rust en ik begon de wereld van voeding te ontdekken. Wat een gif en troep zit er in ons eten. Geen wonder eigenlijk dat mensen ziek worden…. We besloten om te switchen naar zoveel mogelijk biologisch eten. Nu pluk ik mijn groenten bij een biologische moestuin. Ik voelde me beter en beter.
Maar… wat smeer je eigenlijk allemaal op je huid? Ik ging op onderzoek uit. Ik las over SLS, Alcohol, Parabenen, Microplastics en zo nog veel meer. Het verstoord onze hormonen en ze hebben een kankerverwekkend effect.
Deze industriële producten zijn los van elkaar goedgekeurd voor gebruik. Maar wat krijg je binnen als je stapelt? Als je je dagelijks wast, je tanden poetst, deo en make up gebruikt?
Dit wilde ik niet meer.
Precies op dat moment kwam ik een filmpje tegen over het maken van cold process zeep. "Heej dat is het!" dacht ik.
Inmiddels was ik al een tijd zonder werk en begon het te kriebelen om aan de slag te gaan.
Ik volgde een cursus Zeep maken en ging thuis verder met onderzoek en product ontwikkeling.
Het is heerlijk om lekker bezig te zijn, iets goeds te creëren.
En zo ben ik begonnen met Soop Studio. Met pure ingrediënten als weldaad voor jou en voor onze natuur.
Veel liefs,
Martine